Индукционните котлони - bb-team.org

Индукционните котлони - bb-team.org


Важно за индукционния плот < technika.bg


КОМЕНТАР:
Купих си такъв котлон без да знам нищо предварително - просто нямаше най-обикновен и най-евтин и затова реших да е този. Пък и беше лек. Това с електроманитното поле ме смущава. Но заедно с това съм любопитна да опитам и си мисля, че ако не отделя топлина, ще е безопасно може би да е до конвекторната фурна.
Ще видя как е.


ПРИКЛЮЧЕНИЕ С ИНДУКЦИОНЕН КОТЛОН

Сега започва и не зна какво ще се получи. Купих си индукционното котлонче, китайско производство, набързо и без нищо да знам предварително  Бяха свършили обикновените котлони, а съм без котлон от май вече повече от месец. Преди това много си харесвах зеленчуците на пара със специалната (за 2 лв) кошничка, обаче тя имаше малко ръжда отдолу още преди да я използвам. А и подозирах, че е от алуминий - този метал не бивало да се използва не само за съхранение на храна, но и за готвене, включително и под фомата на фолио, защото отделял канцерогени в храната. Дъното на старата тенджерка пък, в която парех зеленчуците, се случи да стои на котлона известно време с извряла вода, така че дъното изглежда доста надупчено и вече съвсем негодно. Трябваше ми алтернатива.

Опитах с конвекторна фурна - с термостъкло ., но надеждите ми за готвене на пара на картофи и зеленчуци не се оправдаха. Нарязаните на филийки картофи стават на чипс , който е по-хубав от този в магазина наистина, но не е като на пара. А другите зеленчуци (зелета, моркови...) се получават по-добре от картофите и са вкусни, но са като печени, а не като на пара. Все пак ще продължавам да използвам вместо конвенционална фурна, защото започнах да схващам как да правя вкусни неща. Даже веднъж успях да направя на нея един от моите сладкиши с овесени ядки, слънчоглед, какао, рожков и захар Само дъното беше недопечено и за съжалениеи използвах тефлоновата тавичка, която е в комплекта на конвекторната фурна.

И ето, след търсения и умувания, купих набързо индукционното котлонче от раз, без много да му мисля. И чак в къщи прочетох в интернет, че загрявало чрез електроманитни вълни, които правели стените самия съд да се затоплят и пр. И се сетих, че всъщност аз съм против електромагнитните излъчвания от много отдавна. Много бях изчела преди години за това колко били вредни, как да парираме тези вълни със специални постелки - една фирма даже организираше евтини екскурзии до интересни места, за да ги продава.

Все пак съм любопитна какво ще се получи и най-вече дали ще става на пара. Май на моя котлон има такава опция, обаче четох в интернет инструкция за ползване на индукционе плот, че не била подходящ за варене, защото водата много бързо извирала. Като четох за какво не е подходящ там, си помислих за какво ли пък е подходящ тогава. Но се успокоявам, желязната тенджера, която си купих наскоро много евтино (за този тип съдове) може да се окаже точния съд за индукционния ми котлон. Стига наистина да е железна и да не е от закалена стомана. Иначе аз търсех такава, която да не е алуминиева, да няма пластмаса.... В крайна сметка дали две евтини неща (за вида артикули, иначе за мен не изглеждт евтини) може да направят едно функционално?

Коментари

Популярни публикации от този блог