Кулинарни тънкости при готвенето на ориз
Кулинарни тънкости при готвенето на ориз
Накисва се във вода преди варене за 30-60 мин
Съотношение към вода: 1:1,25 или 1:2 или 1:3
След като заври, се намалява котлона и оризът ври "тихо"
Докато ври и 10 мин след като е готов, тенджерата не се маха
Не се прибавя сол, докато се вари
За десерти - кръглозърнести сортове; за ризото - италиански ориз арборио; за паеля - испански дългозърнест
Накисва се във вода преди варене за 30-60 мин
Съотношение към вода: 1:1,25 или 1:2 или 1:3
След като заври, се намалява котлона и оризът ври "тихо"
Докато ври и 10 мин след като е готов, тенджерата не се маха
Не се прибавя сол, докато се вари
За десерти - кръглозърнести сортове; за ризото - италиански ориз арборио; за паеля - испански дългозърнест
Коментари
Публикуване на коментар