Българска национална телевизия - Новини - Общество - Контрапротестът пред Американското посолство

Българска национална телевизия - Новини - Общество - Контрапротестът пред Американското посолство

"Днес те протестират пред Американското посолство. Причината е едно изказване от 18 юни на американския посланик по повод атентата в Бургас. Според тях в него се набляга на свободата на медиите и необходимостта от върховенство на закона, което е едно вмешателство във вътрешната политика на България. "

Цитирам по памет: Четирима от протестиращите са били поканени за разговор в посолството, от който те са излезли изключително доволни. Казали са, че Америка е пример за демократична страна, която се развива демократично...

Преди това репортерката посочи, че протестиращите неколкократно настоявали, че не са платени.

КОМЕНТАР:

Може и да не са платени, но явно, че някой ги е накарал да "протестират" пред щатското посолство, щом те не знаят защо са там. Между другото, за първи път, на основата на този репортаж, си мисля, че това правителство няма да издържи дълго. Дори неговите поддръжници звучат... хм, нерационално, да го кажа по-меко. И с такъв респект към "демократичността" на САЩ... Вероятно обърквайки "демократичност" със суперсила. 

Единственото, на което може правителството да се опре, респективно тези, които не желаят събитията в БГ да се разиграват изцяло по волята и сценария на БигБрадърс, е мълчаливото неучастие и т.нер. "апатия" на хора и индивидуалисти като мен. И най-вече не одобряват цялата политическа игра, интриги и театър около "протестите", ако и да не харесват всичките политически партии.

Всъщност, ако махнем БигБрадърс манипулираните събития и всякакви намеси от обществения живот, какво ли  ще остане? Говоря за тези БигБрадърс. а ако няма бигбрадърси?

Коментари

Популярни публикации от този блог